+32 (0)496 35 00 66 rue Paradis 90, Liège, Belgique

India

© Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0

India is een Zuid-Aziatisch land dat het grootste deel van het Indiase subcontinent beslaat. De hoofdstad is New Delhi. India is het op een na dichtstbevolkte land en het op zes na grootste land ter wereld. De Indiase kustlijn strekt zich uit over zevenduizend kilometer.

Het Indiase subcontinent is sinds de oudheid de thuishaven geweest van uitgestrekte rijken en handelsroutes. India is de geboorteplaats van vier grote godsdiensten - Hindoeïsme, Jainisme, Boeddhisme en Sikhisme - terwijl het Zoroastrisme, het Christendom en de Islam in het eerste millennium wortel hebben geschoten. Het Hindoeïsme is er de meerderheidsgodsdienst met ongeveer 80% van de volgelingen. India is vandaag de dag een zeer divers land in termen van religie, taal en cultuur.

Vanaf 2017 is de Indiase economie de zevende grootste ter wereld in termen van nominaal bbp en de derde grootste in termen van bbp tegen koopkrachtpariteit. India, een land met een sterke economische groei, wordt beschouwd als een nieuw geïndustrialiseerd land. Problemen zoals armoede, analfabetisme en corruptie zijn echter nog steeds zeer belangrijk. De inkomensongelijkheden nemen toe.

https://nl.wikipedia.org/wiki/India

Onze huizen

nl_BENL