+32 (0)496 35 00 66 rue Paradis 90, Liège, Belgique

Vietnam

Credit: OCHA

Vietnam, Viet Nam, Vietnam of Vietnam is een Zuidoost-Aziatisch land gelegen aan de oostkant van het Indochinese schiereiland. Het grenst in het noorden aan China, in het noordwesten aan Laos en in het zuidwesten aan Cambodja. De hoofdstad is Hanoi. De officiële taal is het Vietnamees en de munteenheid is de dong. Het is een communistische eenpartijstaat, die sinds 1975 wordt geleid door de Vietnamese Communistische Partij.

Het land is gerangschikt 66ste land in volgorde van oppervlakte (330.967 km2) en het 15e dichtstbevolkte land ter wereld met ongeveer 96,2 miljoen mensen in 2019. Het land heeft een lange kustlijn van bijna 3.260 kilometer en wordt in het westen begrensd door de Golf van Thailand en in het oosten door de Zuid-Chinese Zee.

Ongeveer 85% van de bevolking bestaat uit etnische Vietnamezen, die in de nabijheid van de rijstvelden te vinden zijn; de rest bestaat uit de 54 door de Vietnamese regering erkende minderheidsgroepen, die hoofdzakelijk verspreid zijn over de bergachtige gebieden in het noorden, noordwesten en midden.

Als resultaat van een lange en turbulente geschiedenis, gekenmerkt door opeenvolgende buitenlandse bezettingen en verzetsoorlogen, is Vietnam in 2019, met een dynamische economie die een van de hoogste groeicijfers in de regio laat zien, een van de nieuwe geïndustrialiseerde landen, dat tot de Aziatische tijgers behoort. De economie is gebaseerd op diensten, landbouw en export, met China, de Verenigde Staten, Singapore, Zuid-Korea en Japan als belangrijkste handelspartners.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vietnam

Onze huizen

nl_BENL